Мешканці Барвінкового у Харківській області, розташованого на лінії фронту, повертаються додому, але у місті ще небезпечно. Про це в ефірі телемарафону повідомив голова Ізюмської районної адміністрації Степан Масельський, пише "Суспільне".

За його словами, дві третини Ізюмського району окуповано. Під контролем української армії залишаються Барвінківська, Донецька та частина Балаклійської громади, по них проходить лінія фронту.

"Після евакуації людей з Барвінкового пройшло більше двох місяців, і люди починають повертатися. Хоча місто періодично, через два-три дні, обстрілюють. Ми попереджаємо, що це небезпечно. Але люди хочуть додому", - сказав Масельський.

Він додав, що на окупованих територіях Ізюмського району мешканці обмежені у продуктах, не мають роботи та зарплат, комунальних послуг, людей не випускають, обмежують переміщення. Там немає медичного забезпечення.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що до села Яківлівка біля Мерефи через чотири місяці після авіанальоту, який майже зруйнував населений пункт, повернулися майже всі жителі.