"Армія відновлення" в Харківській області за тиждень збільшилася на 1200 осіб. Про це повідомили в обласній військовій адміністрації

"Армія відновлення" - це державний проект, учасники якого займаються суспільно-корисними роботами: ремонтують пошкоджені будівлі, прибирають території, доставляють гуманітарну допомогу. У Красноградському районі працівники "Армії відновлення" готували будівлю для переселенців.

У Харківській області в лавах "Армії відновлення" - 3200 осіб, у тому числі 187 переселенців. Проект діє в 49 громадах усіх районів Харківської області – де дозволяє ситуація з безпекою.

Щоб стати учасником проекту, потрібно зареєструватися в центрі зайнятості та отримати статус безробітного (телефони гарячої лінії Центру зайнятості - тут). Якщо для людини немає підходящої роботи, їй можуть запропонувати приєднатися до "Армії відновлення". У разі відмови з боку безробітного його знімуть з обліку в центрі зайнятості. Участь в "Армії відновлення" не звільняє від мобілізації.

За роботу в "Армії відновлення" платять мінімальну зарплату - 6700 гривень (після відрахування всіх податків виходить близько 5400 гривень). Також учасники проекту отримують страховий стаж.

thumb-news-Document-900x600-a1c6