Харківський "Караван" із вересня відновлюватимуть після ракетних ударів. Про це RAU розповіли в компанії DCH I&RE, яка управляє трьома ТРЦ "Караван" у Києві, Дніпрі та Харкові.

У Харкові вже розпочато інженерно-технічну експертизу будівлі. Через три місяці мають бути висновки про те, чи можна надалі безпечно використовувати будівлю, а також проєктні рішення щодо її повного відновлення. Орієнтовний бюджет відновлення складе 150 млн грн. Восени планується розпочати роботи.

У травні 2022 року "Караван" потрапив до списку 10 найбільш постраждалих від російських обстрілів ТРЦ в Україні. Крім "Каравану" з харківських ТРЦ туди увійшов і "Нікольський".

Найсерйознішої шкоди "Каравану" РФ завдала 7 квітня 2022 року. Тоді після обстрілу російських військ у ТРЦ спалахнула пожежа. Вогонь охопив площу понад 2,5 тисячі квадратних метрів. Горів дах і частково приміщення на 3-му і 4-му поверхах. Під час обстрілу загинули два співробітники орендарів.

Якщо не брати до уваги "Караван", у Харкові відкрилися вже всі великі ТРЦ, включно із сусіднім із "Караваном" Дафі. За даними мерії, у місті працюють 12 гіпермаркетів, 183 супермаркети, 35 торгових центрів. Продовжують активно відкриватися і відновлюють свою роботу об'єкти роздрібної торгівлі в спальних районах. Розпочалася торгівля на майданчику на вул. Наталії Ужвій.