Для відновлення Харкова потрібно 9 млрд. доларів, повідомив мер Ігор Терехов.

Цю суму мер називає непідйомною для міста. Тому міська влада розраховує на міжнародних партнерів. За оцінкою мера, за наявності грошей на відновлення Харкова піде щонайменше два-три роки.

Власними силами місту минулого року вдалося відновити 200 житлових будинків. Наразі ремонтують ще 50. Загалом у Харкові обстрілами пошкоджено 5,2 тис. будівель. Близько 500 відновлення не підлягають. Без житла залишилось 150 тисяч харків'ян

Також у місті ремонтуються котельні, дороги, транспорт, школи та дитсадки, перекладаються теплові магістралі та водопроводи.

Із міжнародних партнерів надавати допомогу харків'янам зголосилася Туреччина. У серпні 2022 року президент України Володимир Зеленський заявив про те, що Туреччина готова допомагати у відновленні Харкова та області. Заява була зроблена після переговорів із главою Туреччини Реджепом Ердоганом. У жовтні 2022 року почесний консул Туреччини в Харкові Володимир Білий повідомив, що турецька сторона допоможе відновити Харківську обласну дитячу лікарню №1 та спецшколу імені Короленка, які постраждали від обстрілу.