У Харківській області на Куп'янському напрямку тривають бої за Табаївку, повідомив "Суспільному" голова обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

Табаївка - невелике село на південному сході від Куп'янська на адміністративному кордоні з Луганською областю. До війни, за даними губернатора, там проживало близько 50 осіб. Зараз людей у селі немає, їх евакуювали. 

Синєгубов зазначив, що село розташоване в низині. Його оточує болотиста місцевість. Росіяни постійно атакують українські позиції в районі цього села, але ЗСУ завдають їм серйозних втрат.

Село Табаївка, заявив Синєгубов, не захоплене, як пишуть у російських пабліках.

Раніше в районі Табаївки росіяни захопили невелике село Крохмальне. Але за оцінкою начальника служби зі зв'язків із громадськістю командування Сухопутних військ ЗСУ Володимира Фітьо, росіяни самі шкодують, що зайшли в це село, оскільки зазнають там дуже великих втрат

Бої за Табаївку губернатор порівняв із боями за Синьківку, яку російські війська безуспішно штурмують із кінця 2022 року. Оскільки успіхів на цих ділянках у військ РФ немає, то навіть просування на кілька метрів росіяни оголошують значною перемогою. Синьківку обстрілами практично знищили, але ця ділянка, вважає губернатор, важлива: захопивши Синьківку, росіяни зможуть блокувати Куп'янськ і Куп'янськ-Вузловий. Але ЗСУ вживає заходів, щоб цього не допустити. 

Загалом на Куп'янському напрямку російське командування, за даними Синєгубова, зосередило близько 40 тис. осіб і техніку. На півночі ж області скупчення сил, яке б свідчило про проведення активних штурмових дій, немає.