За добу на Лимано-Куп'янському напрямку РФ втрачає до 300 військових, про це в ефірі телемарафону розповів речник загону "Сталевий кордон" Іван Шевцов.

За його словами, основною ціллю РФ на цьому напрямку залишається Куп'янськ та Куп'янськ-Вузловий. Він розповів, що за добу поблизу Табаївки росіяни не вели штурмових дій, й підкреслив, що "Табаївка для армії РФ не є дуже важливим населеним пунктом", у порівнянні з Синьківкою. Біля Синьківки росіяни за добу провели чотири штурми, які ЗСУ відбили.

Табаївка – невелике село на південному сході від Куп'янська. До війни тут мешкали близько 30 людей.

Раніше спікер командування Сухопутних військ ЗСУ Володимир Фітьо говорив, щоу Табаївці йдуть бої, й ЗСУ переходять на кращі рубежі, щоб зайняти оборону і потім перейти до наступу та покращити тактичне становище. Населений пункт перебуває у дуже незручному розташуванні через болотисту місцевість. Якщо стояти там, можна перетворитися на мішень.

Щодо відступу Збройних сил України з Табаївки, Шевцов зазначив, що у разі необхідності й збереження життів бійців такий варіант можливий.

"Якщо будуть створюватися такі обставини, що для того, щоб зберегти їхні життя, треба відійти, то, я так думаю, командування ухвалить рішення відступити на більш підготовлені позиції, звідки можна буде продовжувати вести бій. Ми не чіпляємось за 100-200 метрів на відміну від нашого ворога — він не шкодує життя своїх бійців, життя громадян РФ", — розповів він.

Речник "Сталевого кордону" сказав, що наразі боєприпасів та укомплектування для оборони в українських захисників вистачає.

У січні армії РФ вдалося захопити невелике село поруч із Табаївкою - Крохмальне. Але сили оборони запевнили, що ЗСУ завдають у цьому селі російським підрозділам дуже великих втрат

Загалом на Куп'янському напрямку російське командування, за даними очільника ХОВА Олега Синєгубова, зосередило близько 40 тис. бійців і техніку. На півночі ж області скупчення сил, яке б свідчило про проведення активних штурмових дій, немає.