У Харківській області війська РФ пограбували та замінували школу. Про знищення початкової школи у селі Макарове Богодухівського району розповіла директор навчального закладу Наталія Багач, пише “Суспільне”.

До кордону з РФ від Макарово – близько десяти кілометрів. Село було окуповане з квітня до вересня. До повномасштабного вторгнення у сільській школі навчалися 30 дітей. Російські військові винесли стільці, дитячі матраци та ковдри та забрали їх у окопи. Наприкінці травня школа потрапила під обстріл та була зруйнована. Людей у будівлю школи окупанти не пускали. Територію довкола замінували.

Місцева влада каже, що найближчим часом школу відновлювати не планують: військові дії ще не закінчені, і відремонтована будівля може зруйнувати знову. Проведення ремонту після війни залежатиме від грошей.

4d3b8e0e1edee96c 5b6730a09929f9c1 5ba53cae21b95dae 7fb2724023e3bcea eda805bc5d913f1c

Війська РФ також завдали значної шкоди навчальним закладам Харкова. 5 лютого під ракетний удар потрапив навчальний корпус Харківського університету міського господарства імені Бекетова. Частково було зруйновано будинок на вулиці Маршала Бажанова. Цей університет – один із найбільш постраждалих у країні. Обстрілами пошкоджено майже всі його адміністративні та навчальні будівлі та студентські гуртожитки.

Під бомбардування неодноразово потрапляли й будинки Харківського національного університету імені Каразіна. Також російська ракета пошкодила будівлю педагогічного університету на вулиці Валентинівській. Крім вузів у самому Харкові російські ракети та снаряди пошкодили 109 шкіл та 110 дитячих садків.