Народний депутат – харків'янин Ігор Абрамович відмовився від мандата. Про це повідомив керівник фракції "Слуга народу" у Верховній Раді Давид Арахамія.

38-річний Ігор Абрамович народився у Харкові, має чотири вищі освіти, дві з яких здобув у харківських вишах: політеху та академії міського господарства (тепер – університет). Є великим бізнесменом. Основні сефри діяльності: газодобувна галузь, альтернативна енергетика, трейдинг газу та електроенергії, дорожнє будівництво, будівництво та девелопмент житлової та комерційної нерухомості, IT-технології, фондові ринки.

На парламентських виборах 2019 року Абрамовича було обрано народним депутатом від партії "Опозиційна платформа - За життя" (у списку - № 14). Вийшов із цієї партії 24 лютого 2022 року. Надалі діяльність ОПЗЖ на території України була заборонена.

Від мандатів відмовляються колишні члени фракції ОПЗЖ та на регіональному рівні. За власним бажанням зі складу депутатів Харківської обласної ради вийшов Володимир Скоробагач. Заяву про звільнення написав і депутат облради Микита Шенцев.