Школярі Харкова навчатимуться в протирадіаційному укритті. Це перше подібне укриття в Україні, воно відповідатиме всім нормативним вимогам до захисних споруд, пише "Суспільне".

Як повідомив голова наглядової ради акціонерного товариства "Трест Житлобуд-1" Олександр Харченко, з 1 листопада наберуть чинності нові вимоги до захисних споруд, згідно з якими на кожного учня передбачено більшу площу, а крім того - вищі вимоги до вентиляції та захисту від радіації.

У приміщенні будуть протирадіаційні двері, різні фільтри, а також очищувачі повітря. По суті, це буде бомбосховище площею близько 1400 кв. м, в якому можна буде навчатися. У приміщенні зможуть розміститися 450 школярів.

Таке приміщення, каже Олександр Харченко, буде більш пристосоване до занять, ніж метро. Там облаштують класні кімнати та місце, де діти зможуть відпочивати.

Основні будівельні роботи планують завершити вже цього року.

Мер Харкова Ігор Терехов заявляв, що в кожному районі міста побудують бомбосховища, у яких школярі зможуть повноцінно навчатися. Перше таке бомбосховище планують побудувати в Індустріальному районі, а потім - в інших районах Харкова.

Навчальний рік у Харкові проводиться у форматі онлайн, але кілька класів обладнали на п'яти станціях у Харківському метрополітені. Якщо спочатку в метрошколі було 1000 учнів, то зараз тут навчається вже 1064 дитини. Дітей, які ходять до метрошколи, годують безплатно та розвозять туди й назад на спеціальних автобусах.