Російські війська 4 жовтня намагалися атакувати село Зибине в районі Вовчанська. Атаку було відбито, повідомили в Генштабі ЗСУ.

Зибине - невелике село у Вовчанській громаді. До війни тут проживало близько 100 осіб. Село розташоване за кілька кілометрів від кордону з РФ. Вовчанська громада перебувала під окупацією з 24 лютого 2022 року і була звільнена ЗСУ у вересні під час Харківської контрнаступальної операції. Відтоді населені пункти громади постійно обстрілюються з території РФ. 

Наступ росіян прокоментував начальник пресслужби Східного угруповання військ ЗСУ Ілля Євлаш в ефірі нацмарафону.

Цей напрямок Євлаш назвав відносно спокійним порівняно з Лимано-Куп'янським і Бахмутським. Але росіяни завдають ударів, використовуючи міномети, артилерію, ракети С-300 для ураження цивільної інфраструктури. 

За оцінкою військового експерта, це робиться для того, щоб не дати українським силам відійти з цього напряму і рушити на важливіші ділянки фронту, де потрібні резерви.

Про це ж заявили і в Генштабі: на Сіверському та Слобожанському напрямках росіяни проводять активну диверсійну роботу, щоб скувати українські сили і не допустити їхнього перекидання на ділянки, де ведуться бої. Також російські військові збільшують щільність мінних полів уздовж державного кордону в Білгородській області.

У Генштабі також повідомили про авіаудари 4 жовтня в районі сіл Синьківка і Подоли в Куп'янському районі.