Аграрії Харківської області внаслідок воєнних дій зазнають великих втрат. Як повідомили у Департаменті агропромислового розвитку ХОВА, через ворожі обстріли згоріло понад 184,6 га пшениці та 2 га ячменю.

Так, у Чугуївському (Зміївська, Печенізька, Слобожанська, Чкаловська, Чугуївська громади) знищено понад 60,1 га пшениці та 2 га ячменю;

в Ізюмському (Барвінківська, Донецька громади) – понад 36,5 га пшениці.

Незважаючи на російські обстріли, господарства Харківської області продовжують збирання врожаю ранніх зернових та зернобобових культур. Жнива проходять у 5 районах Харківської області: Богодухівському, Красноградському, Лозівському, Харківському та Чугуївському.


Увага! Читайте нас у телеграм-каналі Новини Status Quo
Там більше інформації!


Як повідомили у Департаменті агропромислового розвитку ХОВА, на сьогоднішній день ранні зернові та зернобобові культури обмолочені на площі 109,5 тис. га або 31% від площі збирання. Найбільше зерна намолотили аграрії Красноградського району – 117,7 тис. тонн за середньої врожайності 41,8 ц/га, тут прибрали 48% площ.

Нагадаємо, у Харківській області аграріям, окрім урожаю, доводиться прибирати з полів у тому числі й покинуту російську військову техніку.