У Харківській області аграріям, окрім урожаю, доводиться прибирати з полів у тому числі й покинуту російську військову техніку. Про це "Суспільному" розповів директор агропідприємства Андрій Воронкін.

Так, кинуті бойові машини російської армії знайшли неподалік Барвінкового та Балаклії.

За словами Андрія Воронкіна, аграрії транспортували техніку у безпечне місце. Після відновлення її передадуть для потреб ЗСУ.

Директор агропідприємства зазначив, що до жнив в умовах війни готувалися заздалегідь: придбали вогнегасники та протипожежні ковдри, разом із рятувальниками сформували загони для гасіння пожеж, комбайнерів забезпечили касками та бронежилетами. У кожного поля підготували місця для укриття.

"Найважче - психологічно, зараз збирання врожаю йде, а над комбайнами пролітають і літаки, і вертольоти. Ми викликали саперів, які розмінували нам за березень-квітень близько 1,5 тисячі гектарів землі", - розповів Андрій Воронкін.

Не вдасться зібрати врожай лише на одному полі площею 139 га. Воно знаходиться у селі Осіївка біля Балаклії. Усі посіви на полі було спалено фосфорними бомбами.

За прогнозами підприємства, через бойові дії втрачено 15% урожаю.


Увага! Читайте нас у телеграм-каналі Новини Status Quo
Там більше інформації!


Раніше повідомлялося, що через обстріли у прикордонному районі Харківської області фермери не збиратимуть урожай. Як повідомив голова Золочівської громади Віктор Коваленко, 90% посівних площ у громаді цього року засіяли ячменем, пшеницею, соняшником, кукурудзою та іншими культурами, проте місцеві фермери втратять урожай не лише через пожежі – люди бояться виходити працювати в поля через небезпеки обстрілів.