З окупованої Борівської громади вдалося евакуювати 800 людей. Про це повідомили у Борівській селищній раді.

"Мешканці громади не залишають спроб виїхати з окупації. 4 липня відбулася чергова евакуація через печенізьку дамбу. З кількох громад, включаючи Боровську, виїхали понад 800 осіб. Щопонеділка евакуація стає дедалі складнішою через обстріл. Однак протягом шести проведених евакуацій жоден. людина з числа евакуйованих не постраждала завдяки злагодженій роботі волонтерів, силовиків, органів влади та гарної підготовки до евакуації самих мешканців. Чи можливі наступні евакуації, невідомо, все залежить від ситуації та поведінки росіян", - йдеться в повідомленні.

Великою проблемою тимчасово окупованої громади залишається непрацююча банківська система і відсутність можливості перевести в готівку гроші. У найбільш скрутному становищі опинилися люди похилого віку, які є маломобільними і не мають можливості їздити в іншу область і платити відсотки, щоб отримати свої ж гроші. Але всім пенсіонерам, які отримують пенсію через банки, українська пенсія нараховується на їхні пенсійні рахунки у повному обсязі. А тим, хто отримував пенсію через "Укрпошту" і зараз не отримує коштів через те, що знаходиться на окупованій території, пенсію нараховують та перераховують на автоматично відкриті рахунки в "Ощадбанку". Щойно пенсіонер їде на підконтрольну Україні територію, може особисто зняти свою пенсію.

Росіяни на окупованих територіях продовжують інформаційно-психологічні операції. Своєю пропагандою та маніпуляціями вони намагаються настроїти людей проти української влади, демонізувати ЗСУ та схилити місцеве населення до співпраці. Наприклад, борівчанам розповідають, що їх скоро бомбуватимуть українські військові, яких, згідно з російськими наративами, вони називають "нациками".
Окупаційна влада продовжує чинити тиск на представників комунальних підприємств і бюджетних установ по співпраці і веде активний пошук нових "керівників" загальноосвітніх шкіл, щоб розпочати новий навчальний рік за російськими програмами та підручниками. Деякі педагоги погоджуються очолити навчальні заклади у підпорядкуванні окупантів.

За даними аерофотозйомки, кількість окупаційних військ на території громади постійно змінюється. Найбільше зосередження живої сили та військової техніки противника спостерігається у Боровій, Пісках-Радьковських та Підлимані. Значна частина загарбників знаходиться у лісовій зоні. Деякі підрозділи розселилися в адмінбудівлях суду, пенсійного фонду, колишнього управління агропромислового комплексу у центрі Борової. Також періодично триває транзит російських військ через територію громади.