У ніч проти 5 липня війська РФ завдали ракетного удару по навчальному закладу в Салтівському районі. Як повідомили правоохоронці, пошкоджено дах, частково зруйновано стіни будівлі, вибито віконні рами.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

Як розповів "Суспільному" директор закладу Геннадій Амірбеков, у момент обстрілу на території закладу перебував лише охоронець, він не постраждав. А раніше адреса закладу з неправдивою інформацією про скупчення військових на його території з'являлася на проросійських сайтах.

12 13 14 15  18 19 20

"Десь два тижні тому з'явилася фейкова інформація про те, що в нашому закладі "нацисти", що є скупчення військової техніки та військовослужбовців, але у нас тут ніколи не було військових. У лютому та березні у підвалах від ракетних та бомбових ударів ховалися люди", - розповів Амірбеков.

За його словами, у технікумі навчаються 450 учнів. Після обстрілу доведеться відремонтувати техніку.

"Ми плануємо ремонтувати цю техніку, тому що потрібно буде вчити дітей. Я сподіваюся, що десь до жовтня ми все це зробимо. Іншого шляху у нас немає", - сказав директор технікуму.

Нагадаємо, раніше з'явилася інформація від Генштабу про те, що по Харкову завдано авіаудару, однак і в ХОВА, і в прокуратурі говорять саме про ракетний обстріл.

Фото: прокуратура Харківської області, Суспільне Харків