В рамках підготовки до нового опалювального сезону в районах Харкова встановлюють мобільні котельні. Про це повідомили в міськраді з посиланням на КП "Харківські теплові мережі".

Начальник управління експлуатації КП Сергій Мельниченко розповів, що 17 таких котелень, встановлених раніше, допомогли харків'янам пережити минулу зиму.

Зокрема, одна з таких котелень працює в Холодногірському районі, і її потужності в 144 кВт вистачає, щоб обігріти старий триповерховий будинок з високими стелями. Під час блекаутів котельню підключали до бензинового генератора, завдяки чому мешканці будинку були з теплом.

Крім того, сучасне обладнання допомагало уникати перегріву в квартирах. Як тільки на вулиці ставало тепло, автоматика налаштовувала котельню на менш інтенсивну роботу.

За словами Мельниченка, в різних районах міста буде встановлено ще 13 таких мобільних котелень. Всі вони повинні бути готові до роботи на початку наступного опалювального сезону.

Опалювальний сезон у Харкові закінчився 6 квітня. Він був дуже складним: через масовані ракетні удари по підстанціях у місті часто зникали тепло, вода і світло. Без електропостачання зупинялася опалювальна система. Опалення в Харкові протягом сезону перезапускали кілька разів.