Російська пропаганда намагається залякати жителів Харкова фейками про підземні школи, які будують у місті. Про це повідомили в Центрі протидії дезінформації.

Окупанти поширюють неправдиві відомості про те, що підземні школи, які будуються в Харкові, будуть використовуватися українськими військовими як командні пункти.

На цій підставі ворожі пропагандисти погрожують нанесенням ракетних ударів по цих об'єктах під приводом "військового використання". Вони проводять паралелі між цими школами і командними пунктами, які будувалися США за часів Холодної війни.

Таким чином, російська сторона намагається виправдати можливі терористичні атаки на Харків, видаючи школи за військові цілі.
У ЦПД зазначили: очевидно, що ці погрози нанесення ударів по підземних школах є частиною дезінформаційної кампанії "пропаганда страху". Мета ворога - викликати паніку серед населення і змусити якомога більше людей покинути місто.

Останнім часом російська пропаганда поширила безліч фейків про події в Харкові: від неправдивого заклику евакуюватися нібито від імені ДСНС - до історії про те, що в харківській школі нібито робили ляльок вуду.