РФ б'є ракетами по вагону з тілами своїх солдатів у Харківській області. Про це "Громадському" розповів військовий із позивним "Юрист".

Підрозділ, у якому працює "Юрист", займається збиранням та ідентифікацією тіл загиблих на території Харківської області.

Командування РФ намагається приховати кількість загиблих військових. "Юрист" повідомив, що із цією метою місця дислокації тіл обстрілювалися ракетами. Під час обстрілу одного із залізничних вузлів у Харкові ракети потрапили до вагона-рефрижератора, в якому зберігалися тіла. Було зафіксовано вісім прильотів. Місце зосередження тіл згодом змінили.

За версією "Юриста", російському командуванню вигідно, щоб загиблі вважалися зниклими безвісти. У цьому випадку, вважає військовий, сім'ї загиблих не матимуть матеріальної компенсації. Друга причина - не допустити передачу трупів у РФ, щоб громадяни не бачили реальної кількості втрат, а матері чи інші родичі загиблих "не піднімали хвилі народного бунту проти самої верхівки, самої влади в РФ".

Генеральний штаб ЗСУ щодня публікує дані про втрати військ РФ. Станом на ранок 5 січня загинуло 109 720 російських солдатів.