У будинку депутата Харківської облради від нині забороненої партії "ОПЗЖ" Володимира Скоробагача пройшли обшуки. Інформацію про це харківському виданню "Думка" підтвердили два джерела.

За даними джерел, під час обшуків правоохоронці виявили у будинку Скоробагача велику суму грошей готівкою – кілька мільйонів гривень. Не повідомляється, у рамках якого кримінального провадження у Скоробагача проходили слідчі дії.

Володимир Скоробагач народився 11 липня 1969 р. у Харкові. Закінчив Національну юридичну академію ім. Ярослава Мудрого за спеціальністю "правознавство", а також Харківський регіональний інститут державного управління Національної академії державного управління при Президенті України. Кандидат юридичних наук. Депутат Харківської міської ради п'ятого та шостого скликання. Депутат Харківської обласної ради VII скликання.

У серпні співрозмовники "Української правди" розповіли, що Державне бюро розслідувань відкрило кримінальне провадження по так званому "Батальйону Монако" - представникам політичних та бізнес-кіл України, які під час війни виїхали за кордон - на Лазурне узбережжя Франції та в Монако. За даними співрозмовників "УП" у правоохоронних органах, до списку фігурантів потрапив і Володимир Скоробагач. До речі, восьмий апеляційний адміністративний суд України 20 червня задовольнив позов Міністерства юстиції та заборонив політичну партію "Опозиційна платформа – За життя". Відповідно до рішення суду щодо партії ОПЗЖ майно цієї політсили передано на користь держави. А фракції ОПЗЖ у Харківській облраді та міськраді перестали існувати ще раніше, у травні.