Жителям Харкова та області рекомендують купувати дрова, пеллети, обігрівальні прилади. Про це повідомив директор Департаменту житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу ХОВА Сергій Магдисюк, пише "Суспільне".

За його словами, майбутній опалювальний сезон може стати найнепростішим в історії України.

"Якщо є власні кошти, купіть прилади обігріву, запас дров, пелет, брикетів. Якщо є можливість, проведіть утеплення стін", - сказав Магдисюк.

За його словами, на нараді під головуванням прем'єр-міністра Дениса Шмигаля представникам місцевої влади повідомили, що газу вистачить, проте є низка ризиків, які виключати не можна.

"Але якщо буде пошкодження системи, ми вирахували, скільки нам потрібно дров, пелет, брикетів, опалювальних приладів для житлового фонду, так званих буржуйок для приватного сектору, ці дані ми вже надали в центральні органи влади", - розповів Магдисюк.


Увага! Читайте нас у телеграм-каналі Новини Status Quo
Там більше інформації!


Він зазначив, що може бути цілеспрямований обстріл об'єктів теплопостачання, газопостачання, водопостачання.

"Від цього нікуди не подінемось, розробляємо свої плани, як реагувати на це. Ми розуміємо, що це буде найскладніший опалювальний сезон в історії України... Тому готуються запасні варіанти розвитку подій", - додав директор департаменту.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Харківська область готова до опалювального сезону на 52%.