РФ вдарила по Харківській області з вертольотів і обстріляла з танків. Про це повідомив голова ХОВА Олег Синєгубов.

За його словами, минулої доби росіяни обстрілювали прикордонні та прифронтові населені пункти Харківського, Куп'янського, Чугуївського, Богодухівського та Ізюмського районів.

За добу в с. Петропавлівка Куп'янського району пошкоджено промисловий об'єкт, приватний будинок і господарські будівлі. У с. Івашки Богодухівського району пошкоджено будівлі ферми. У Вовчанську пошкоджено навчальний заклад, два приватні будинки та автомобіль. Унаслідок обстрілу с. Першотравневе Ізюмського району пошкоджено приватний будинок, поранення дістала літня жінка.

Сьогодні вранці, 4 червня, росіяни вкотре масовано обстріляли Вовчанськ. У місті пошкоджено адміністративну будівлю, частково зруйновано два будинки та господарські будівлі. Крім того, вранці росіяни з вертольотів обстріляли с. Івашки Богодухівського району. На щастя, обійшлося без масштабних руйнувань і жертв.

Також російські солдати вдарили з танків по с. Гур'єв Козачок. Під приціл потрапив Будинок культури, він сильно пошкоджений. Гур'єв Козачок розташований за 2 км від кордону з Росією. До війни тут проживало понад 100 осіб, зараз - близько 35. Росіяни неодноразово били по селу й з вертольотів, до сьогоднішнього ранку це сталося наприкінці березня.

Голова ХОВА додав, що активні бойові дії тривають на Куп'янському напрямку. Наші захисники надійно утримують свої позиції та дають рішучу відсіч окупантам.