РФ знову вдарила по Зміївській ТЕС. Удар був нанесений у ніч на 4 квітня, близько 3-ї години. Обійшлосі без постраждалих. Наразі там триває ліквідація наслідків влучання, повідомив очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов.

Імовірно, удари були завдані безпілотниками: Повітряні сили повідомляють, що сьогодні вночі РФ атакувала Харківщину 20-ма "Шахедами", 11 із яких були збиті.

Зранку після ударів Харків та кілька районів області  - частково знеструмлені.

ТЕС знаходиться біля селища Слобожанське на території Чугуївського району, за 55 км від Харкова. Це одна з найбільших теплостанцій у регіоні. Вона забезпечувала електроенергією три області: Харківську, Полтавську та Сумську.

22 березня 2024 року, коли Росія обстріляла енергетичну інфраструктуру Харківської області, залишивши Харків повністю без світла, ворог обстріляв і Зміївську ТЕС. Через кілька днів після ударів фахівці повідомили про знищення усіх блоків станції та пошкодження допоміжного обладнання. Ступінь руйнування повністю оцінити не змогли, бо не було доступу до більшої частини обладнання. На частині блоків, де розібрали завали, говорилося про повне й значне знищення обладнання станції.

Також станція зазнавала ударів і у 2022 році.