У Харкові зруйнована практична вся енергоінфраструктура, у тому числі - приватна. Про це заявив міський голова Харкова Ігор Терехов в інтерв‛ю LIGA.net

За його словами, РФ знищила в місті всі трансформаторні підстанції та пошкодила ТЕЦ, внаслідок чого місто пережило повний блекаут. Відновити ці потужності швидко неможливо: вони вже працюють, але не на повну. Проте енергетикам вдалося зробити неможливе - уже ввечері наступного дня після нищівних ракетних ударів світло почало з'являтися в будинках. Однак напруги бракує, у місті довелося достроково завершити опалювальний сезон. Наразі введено погодинні графіки відключення світла та прийнято рішення не освітлювати вулиці.

Терехов заявив, що не може обіцяти швидкого відновлення енергопотужностей. Наразі Харків розраховує на державну програму захисту енергообєктів, насамперед - шляхом отримання сучасних систем протиповітряної оборони, які унеможливлять влучання ракет у ці зони. Над цим працюють президент та уряд.

Ситуація залишається надзвичайно складною. Проте містяни не опускають рук – цілодобово функціонують "пункти незламності", куди за два дні останнього блекауту прийшли 28 тисяч харків'ян. У школах безкоштовно годують людей - за рік роздали 10 мільйонів порцій їжі.

За словами мера, стратегія ворога невідома, але Росія явно прагне залякати місто постійними обстрілами.