Головне управління розвідки (ГУР) прокоментувало чутки про можливий наступ РФ на Харків. Представник ГУР Андрій Юсов  повідомив, що поширення таких вкидів є спробою ворога посіяти паніку всередині України. ГУР не фіксує формування російських ударних угруповань для можливого наступу. Ситуацію аналізують як офіційні джерела, так і незалежні військові експерти, які не підтверджують загрози атаки на Харків.

За його словами, паралельно реалізуються й інші провокації - зокрема активізація "білоруської теми". Юсов підкреслив, що ворог любить збурювати панічні настрої, у тому числі серед цивільного населення.

Представник ГУР закликав не піддаватися на ворожу дезінформацію та зберігати спокій. Українські захисники контролюють обстановку та готові дати гідну відсіч будь-яким спробам агресії з боку РФ.

Днями російські пропагандисти ширили черговий фейк - про можливе оточення Харкова найближчим часом та необхідність через це евакуюватися з міста. Центрі протидії дезінформації цей інфовкид спростував.

Крім того, російська пропаганда поширює фейк про нібито масовий виїзд мешканців із міста, показуючи кадри евакуації харків'ян у 2022 році, у перші дні повномасштабного вторгнення.