Черги на виїзд із Харкова - брехня росіян. Про це під час телемарафону заявив мер Ігор Терехов.

Мер Харкова заявив, що російська пропаганда поширює фейк про нібито масовий виїзд мешканців із міста, показуючи кадри евакуації харків'ян у 2022 році відразу після початку вторгнення.

"Сьогодні ми не бачимо, що є хвиля відтоку, що люди тікають із Харкова, виїжджають із Харкова. Нічого подібного. Люди ходять на роботу, ходять по магазинах. У нас відкрито і магазини, і аптеки, і автозаправні станції, і ринки - все необхідне для того, щоб люди жили і працювали. Жодної паніки в місті немає", - заявив Терехов.

У влади є плани евакуації. Але наразі, за оцінкою Терехова, не потрібно нагнітати ситуацію, про евакуацію Харкова не йдеться.

За даними Терехова, сьогодні в Харкові близько 1,3 млн жителів. Він закликав харків'ян не нехтувати сигналами повітряної тривоги, оскільки російські війська застосовують по Харкову всі види зброї.

Російські телеграм-канали неодноразово поширювали недостовірну інформацію про становище в Харкові. У лютому з'явилася інформація про те, що пенсіонерів готують до оборони Харкова як живий щит. Насправді військові проводили заняття зі шкільними викладачами предмета "Захист України". На початку березня поширювалася інформація про нібито депортацію жителів із Харкова.