Евакуйованих із населених пунктів Харківської області дітей заборонили повертати додому. Про це в ефірі національного телемарафону повідомив голова ХОВА Олег Синєгубов.

За його словами, додому повернулися кілька людей, яких раніше евакуювали. Щоб люди не привозили в небезпечну зону дітей, регіональна Рада оборони ввела відповідну заборону.

Губернатор додав, що сьогодні з небезпечних громад необхідно вивезти 275 дітей. Уже евакуйовано 186 осіб, із них 89 дітей.

Через обстріли та бойові дії дітей із батьками або опікунами примусово евакуюють із 66 населених пунктів Кіндрашівської, Куп'янської, Курилівської, Петропавлівської, Дворічанської та Вільхуватської громад Куп'янського району.

Олег Синєгубов розповів, що російські війська продовжують постійно обстрілювати понад 20 населених пунктів, зокрема Куп'янськ, а також транспортної інфраструктури, щоб ускладнити евакуацію.

Для тих, хто бажає евакуюватися з Куп'янського району, відкрито цілодобову гарячу лінію Єдиного координаційного гуманітарного центру:

  • 0-800-339-291.

Також щодня з 9:00 до 16:00 діє гаряча лінія Куп'янської міської військової адміністрації:

  • (8098) 941-23-00.