Минулої доби російські окупанти продовжили обстріли населених пунктів, прилеглих до кордону з РФ та лінії зіткнення. Про це повідомив глава ХОВА Олег Синєгубов.

Зокрема, росіяни вкотре обстрілювали Куп'янськ та населені пункти Куп'янського району, Вовчанськ та с. Гатище Чугуївського району.

За інформацією обласного центру екстреної медичної допомоги, протягом доби в Куп'янському районі з пораненням госпіталізована 71-річна жінка.

"На лінії зіткнення йдуть бої. Ворог зробив спробу наступати на Козачу Лопань, але під вогнем наших захисників відійшов з втратами", - зазначив Синьогубов.

Він додав, що триває гуманітарне розмінування Харківщини. За минулу добу піротехніки ДСНС знешкодили 704 вибухонебезпечні предмети.

Також триває розслідування розстрілу цивільної колони в Куп'янському районі 25 вересня. За останніми даними, тоді загинули 24 людини, в тому числі 13 дітей і вагітна жінка. За даними СБУ, напад на цивільних здійснила диверсійно-розвідувальна група окупантів. Вони зі стрілецької зброї майже впритул розстріляли шість старих машин і одну «ГАЗель». Кільком людям вдалося врятуватися, зараз вони дають свідчення слідчим. Встановлюються особи загиблих.

Куп'янськ з моменту звільнення-під постійним вогнем російської армії, там чи не щодня гинуть люди. Особливо складна ситуація - на лівому березі Оскола, де на території промзони ще залишаються окупанти. Евакуація цивільних з того боку практично неможлива, люди намагаються виїхати на свій страх і ризик.