Справу Миколи Харківського 1 травня повернули до Червонозаводського районного суду Харкова з Полтави.

Микола Харківський став учасником ДТП 26 жовтня 2021 року в районі перехрестя вулиць Гагаріна та Одеської. Перебуваючи за кермом Infiniti на високій швидкості, він намагався перетнути перехрестя на червоний сигнал світлофора і зіткнувся з Chevrolet. 58-річний водій Chevrolet загинув на місці аварії. Трьох пасажирів Infiniti - двох хлопців 19 років і 16-річну дівчину - з тяжкими травмами доправили до лікарні.

На момент аварії Миколі Харківському було 16 років. Він не мав права керувати автомобілем.

Після ДТП підліток запевняв, що його "відмажуть" від покарання. Перший адвокат на засіданні суду заявляла, що під час ДТП Микола Харківський вдарився головою і не пам'ятає, чи перебував за кермом. Також на засіданні суду стало відомо, що сам Микола Харківський після ДТП заявив у поліцію про викрадення Infiniti. Згодом підліток зізнався, що він був за кермом Infiniti під час аварії.

Ця ДТП стала однією з найрезонансніших подій у Харкові за останні роки.

Спочатку справа за ч.2 ст.286 Кримінального кодексу України розглядалася у Червонозаводському суді. Але відповідно до розпорядження Верховного Суду від 10 березня 2022 року “Про зміну територіальної підсудності судових справ в умовах військового стану”, справу направили до Ленінського суду Полтави. Тепер повернули назад. Головуючею у справі призначено суддю А.А. Шиховцову.

Санкція ч.2 ст. 286 ККУ передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років.

Усі подробиці про резонансну ДТП – тут.