27-річний кримчанин навчався в Харкові, а потім хотів захопити його у складі військ РФ. Про це повідомив спікер обласного управління СБУ Владислав Абдула.

Чоловік народився та мешкав у селі Кукушкіне Роздольненського району АР Крим. У 2008 році він навчався у Малоданилівському ліцеї у передмісті Харкова, після закінчення якого вступив до вишу в Одесі.

У 2014 році він за власним бажанням кинув університет, це сталося одразу після анексії півострову. Кримчанин виїхав на тимчасово окуповану територію та підписав контракт на проходження військової служби у берегових військах Чорноморського флоту ВМФ РФ, а саме у військовій частині №13140 під назвою "810-я отдельная гвардейская орденов Жукова и Ушакова бригада морской пехоты имени 60-летия образования СССР".

З березня по вересень 2022 року зловмисник перебував на Куп’янському напрямку, він здійснював фільтрацію мешканців та виявляв "шпигунів та партизанів". Згодом його перекинули на тимчасово захоплену частину Херсонщини, але через велику кількість "отказников" та втрат їх повернули на доукомплектування в Крим. А вже в січні 2023 року зловмисник знову намагався захопити Куп’янськ та Харків.

Наразі вирішується питання щодо оголошення підозрюваного у розшук. Заочно йому повідомлено про підозру за ч. 7 ст. 111-1 КК України - колабораційна діяльність.