М.Добкин назвал скандал вокруг Налогового кодекса политическими спекуляциями"Скандал навколо прийняття Податкового кодексу - це ні що інше, як політичні спекуляції", - заявив 29 листопада в ефірі обласного радіо голова Харківської облдержадміністрації (ХОДА) Михайло Добкін, передав офіційний сайт ХОДА.

За словами губернатора, для того, щоб влада і бізнес вирішили цю проблему, потрібно виключити з переговорів політиків, які, "ховаючись за іменами громадських організацій, перетворюють діалог у проголошення ультиматумів". "Я не сумніваюся в тому, що сьогодні і в Києві на Майдані, і в Харкові на пл. Свободи приховано під прапорами громадських організацій присутня політика. Якщо говорити про бажання бізнесу відстояти свої права, я "за". Це діалог суспільства з владою, абсолютно нормальна ситуація, адже якщо влада прийняла низку рішень, які потрібно підкоригувати, це треба робити, і тут немає нічого страшного. Це не слабкість влади, це її сила. Але як влада буде розмовляти зі стіною, яка її не чує?", - заявив М.Добкін.

"Я впевнений, що проблема щодо бізнесу буде вирішена. Є на це воля президента України, голови уряду і всього Кабінету міністрів. Коли в цій справі перестануть брати участь політики, проблема буде вирішена протягом одного - двох днів", - підкреслив губернатор.

Довідка "SQ". 18 листопада Верховна Рада прийняла Податковий кодекс. З 16 листопада у Києві та інших містах країни відбуваються акції протесту підприємців проти прийняття цього кодексу. Підприємці вимагають від В.Януковича ветувати документ. У Харкові, зокрема, масові акції пройшли 25 і 29 листопада.