На мітингу підприємців у Києві 30 листопада зі сцени була висунута ідея створення політичної партії підприємців. Про це 1 грудня повідомив "SQ" голова Харківської міської організації профспілки підприємців Валерій Рєпін.

За його словами, харківська профспілка підприємців ставиться до цієї ідеї негативно, і її активісти не будуть вступати до політичної партії підприємців, якщо вона буде створена. "Ми вважаємо, що зараз створювати таку партію безглуздо, підприємці до цього ще не готові, такого рівня нашої організації поки немає", - заявив В.Рєпін.

За його словами, наразі у русі підприємців, які мітингують у Києві, на його погляд, є два основних лідера - керівник Всеукраїнського центру сприяння підприємницькій діяльності Олександр Данилюк та голова комітету з питань захисту підприємців при опозиційному уряді Оксана Продан. За словами В.Рєпіна, ідея створення партії може походити від О.Продан, оскільки "30 листопада О.Данилюку цілий день не давали висловитися зі сцени".

Довідка "SQ". 18 листопада Верховна Рада прийняла Податковий кодекс. З 16 листопада у Києві та інших містах країни відбуваються акції протесту підприємців проти прийняття цього кодексу. Підприємці вимагали від В.Януковича ветувати документ. У Харкові, зокрема, масові акції пройшли 25 і 29 листопада. 30 листопада президент України В.Янукович заявив, що він наклав вето на Податковий кодекс.