Верховна Рада (ВР) відмовилася внести ВАТ "Турбоатом" (Харків), НАЕК "Енергоатом" і ВАТ "Укртелеком" (обидва - Київ) у перелік об'єктів, що не підлягають приватизації. Як повідомив офіційний сайт ВР, за законопроект "Про внесення змін до закону України" Про перелік об'єктів права державної власності, що не підлягають приватизації ", ініційований депутатом Володимиром Бондаренком (фракція Блоку Юлії Тимошенко), проголосували 178 народних депутатів.

Довідка "SQ". Президент України Віктор Янукович в грудні 2010 р. скасував заборону на приватизацію "Турбоатому", Криворізького гірничозбагачувального комбінату окислених руд, Одеського припортового заводу, а також енергогенеруючих компаній "Донбасенерго", "Дніпроенерго", "Західенерго" і "Центренерго". Указом В.Янукович ввів в дію рішення Ради національної безпеки і оборони від 22 жовтня "Про ситуацію в сфері приватизації державного майна". Цим рішенням РНБО скасував своє рішення від 16 травня 2008 р. про заборону приватизації зазначених підприємств. 15 грудня голова Фонду держмайна України Олександр Рябченко заявив, що "Турбоатом" приватизувати не планується, а це рішення прийняте для приватизації енергогенеруючих компаній.

"Турбоатом" спеціалізується з випуску парових турбін для теплових електростанцій, атомних електростанцій і теплоелектроцентралей, гідравлічних турбін для гідроелектростанцій, газових турбін і парогазових установок для ТЕС. Виробництво турбін здійснюється за замкненим циклом: від проектно-конструкторських і науково-дослідних робіт до виготовлення, складання, випробування турбін і їх відвантаження. Серед основних замовників "Турбоатома" - Угорщина, В'єтнам, Казахстан, Китай, Мексика, Росія, Таджикистан, Узбекистан і Україна. Близько 75% акцій заводу належить державі. У 2010 р. реалізовано продукції заводу на 1 млрд.грн. (у 2011 р. планується на 1 млрд. 200 млн.грн.), чистий прибуток підприємства за минулий рік склав 189 млн.грн. (у 2011 р. керівництво заводу планує заробити 230 млн.грн.). До держбюджету перераховано 42,7 млн.грн. дивідендів. На підприємстві працює 4 тис. 920 осіб.