"Укртелеком" продан австрийскому концерну "EPIC"Фонд державного майна України (ФДМУ) 11 березня підписав з ТОВ "ЕСУ", дочірньою компанією австрійського концерну "EPIC", договір купівлі-продажу 92,79% державного пакету акцій ВАТ "Укртелеком". Про це повідомив "УНІАН". Держпакет акцій проданий за 10 млрд. 575,1 млн.грн., що на 75 млн.грн. більше його стартової ціни.

Довідка "SQ". Раніше ФДМУ звернувся до ТОВ "ЕСУ", як єдиного учасника конкурсу з продажу пакета акцій "Укртелекому", з пропозицією придбати цей пакет саме за такою ціною. Керівний партнер компанії "EPIC" Петер Голдшайдер заявив, що його концерн не діє в інтересах представників великого українського капіталу. Він також зазначив, що інвестор готовий піти на серйозні інвестиції в розвиток компанії, для того щоб провести повномасштабну реструктуризацію діяльності оператора. П.Голдшайдер повідомив, що основною метою компанії, як фінансового інвестора, є реструктуризація компанії для подальшого перепродажу.

"Укртелеком" - монополіст на ринку зв'язку України. Число абонентів місцевого телефонного зв'язку становить 10,2 млн. Компанія також надає послуги доступу до Інтернету, мобільного зв'язку (під ТМ "Utel"). У 2009 р. прибуток компанії склав 8,4 млрд. грн., збитки - 456,4 млн.грн.