Податківці Харківської області під час загальнодержавної операції "Бюджет" провели з квітня 2010 р. 125 перевірок на підприємствах області. Про це 11 серпня повідомили "SQ" у ДПА у Харківській області. За підсумками перевірок до держбюджету донараховано 305 млн.грн. податків, у тому числі 49,6 млн.грн. податку на прибуток і 53 млн.грн. податку на додану вартість (ПДВ). До бюджету вже стягнуто 9,6 млн.грн., у т.ч. податку на прибуток - 6,1 млн.грн., ПДВ - 3,2 млн.грн. Обсяг заявленого до відшкодування ПДВ підприємцями податківці зменшили на 12,7 млн.грн., обсяг заявлених збитків підприємств - на 121 млн.грн.

Як зазначили в податковій, проведення операції "позитивно вплинуло на ставлення підприємців до дотримання податкової дисципліни". Низка підприємств самостійно скорегувала податкові зобов'язання у бік збільшення на 3 млн.грн. (у тому числі зі сплати ПДВ - на 2,9 млн.грн.).

У облДПА відзначили, що за результатами проведених оперативно - розшукових заходів працівниками Управління податкової міліції Харківської області порушено 8 кримінальних справ.

Довідка "SQ". Операція "Бюджет" була запроваджена урядом для того, щоб поліпшити ситуацію у держбюджетній сфері шляхом виявлення та припинення протиправної діяльності суб'єктів господарювання та ліквідації міжрегіональних схем ухилення від оподаткування. У рамках операції співробітники податкової служби проводять посилені перевірки.