ЗСУ 20 травня знищили ППО росіян на Харківському напрямку, а також безліч іншої військової техніки. Про це повідомили в Генштабі ЗСУ.

На Харківському напрямку ЗСУ відбивають атаку противника в напрямку села Липці. За даними Генштабу, ситуація контрольована, втрат позицій не допущено.

За добу загальні втрати військ РФ на цьому напрямку склали:

  • 263 військовослужбовці;
  • 52 одиниці техніки (зокрема знищено 4 броньовані машини, 3 артсистеми, 5 одиниць автомобільної та спецтехніки і 12 БпЛА; пошкоджено одну броньовану машину, 7 артилерійських систем, один засіб ППО і 14 автомобілів);
  • понад 20 бліндажів.

Речник угруповання військ "Хортиця" ЗСУ Назар Волошин в ефірі телемарафону розповів, що росіяни зосереджують зусилля на напрямку Стрілеча-Липці та не припиняють спроб захопити Вовчанськ із подальшим виходом на Білий Колодязь і розгортанням наступу в тили українських військ. ЗСУ намагаються витіснити російські війська в напрямку населеного пункту Глибоке і в районі Вовчанська. 

За його оцінкою, зараз на Харківському напрямку ЗСУ вдалося стабілізувати ситуацію, зокрема й у Вовчанську.

За тиждень на півночі Харківської області росіяни провели 82 атаки. До ранку 21 травня відбулося п'ять боїв. Але кількість бойових зіткнень порівняно з минулою добою знизилася майже вдвічі, заявив Волошин.

Мер Харкова Ігор Терехов зазначив, що у російських військ немає шансів зайти до Харкова, незважаючи на бойові дії в прикордонних районах області. 

"Росіяни не зайдуть у місто. Я впевнений у цьому, тому що кілька разів на день спілкуюся з нашими військовими і бачу, як розгортаються події, розумію реальну військову обстановку", - підкреслив мер.

Також тривають активні військові дії і на Куп'янському напрямку. Від початку доби тут було чотири бойових зіткнення. ЗСУ успішно відбили атаку росіян у напрямку Іванівки. У районах Синьківки та Берестового бої тривають.