РФ у Харківській області застосовує найманців з Африки для "м'ясних штурмів", а вже після йдуть кадрові війська. Про це в етері "Суспільне. Студія" розповів майор 13-ї бригади НГУ "Хартія" Павло Попадинець.

За його словами, африканських найманців на Харківському напрямку дуже велика кількість.

Попадинець зазначив, що ситуація на Харківщині залишається напруженою, попри на стабілізацію в окремих районах. У зоні відповідальності "Хартії" у напрямку Липців росіяни завдають ударів з авіації. Він підкреслив, що щодня в повітрі присутні більше 10 ворожих літаків. Удари завдаються надзвичайно влучно, адже корегуються безпілотниками "Орлан".

Тому, зараз звернусь до людей: долучайтесь до зборів, допомагайте, а західним нашим партнерам хочу сказати — треба швидше і більше нам допомагати, для того аби потім вони не прийшли до вас", — говорить військовий.


"Орлан" - російський багатоцільовий безпілотний авіаційний комплекс, призначений для ведення спостереження за об'єктами у важкодоступній місцевості.  Для пошуку і розпізнавання цілей БПЛА обладнаний різними оптичними приладами і тепловізором. Дальність польоту - до 600 км, тривалість - близько 16 годин. Безпілотник здатний передавати відео на відстань до 120 км.

Речник Повітряних Сил ЗСУ Ілля Євлаш неодавно говорив, що розвідувальні БПЛА – це досить суттєва проблема, російські окупанти активно використовують безпілотники різних типів для розвідки в районі Харківщини та інших прифронтових територій. Збити такі невеликі апарати з потужною оптикою, які відстежують пересування українських військ, є непростим завданням.