28-річний харків'янин заплатив 6 тисяч доларів за гумову шину, щоб незаконно перейти кордон України з Румунією. Порушника затримали, повідомили в Держприкордонслужбі.

Хлопець планував перетнути кордон із Румунією річкою Тиса. У соцмережах він знайшов людей, які пообіцяли йому допомогти. Харків'янин приїхав на Закарпаття і віддав невідомим 6 тисяч доларів США, натомість отримав гумову шину та інформацію, у якому напрямку розташований кордон.

За 200 метрів до держкордону хлопця затримали.

На харків'янина склали адмінпротокол за ст. 204-1 КУпАП (Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України). Справу направили до суду. Хлопцеві загрожує штраф від 3 400 до 8 500 грн або адміністративний арешт строком до 15 діб.

Оперативники Мукачівського загону наразі встановлюють людей, причетних до організації незаконного перетину кордону.

Також прикордонники повідомили, що с початку війни в Тисі під час спроби незаконно перетнути кордон потонуло понад 30 осіб.

24 лютого 2022 року в Україні ввели воєнний стан. Усім чоловікам віком від 18 до 60 років, придатним до військової служби за станом здоров'я, заборонено виїжджати за кордон.