Колегія Харківського територіального відділення Антимонопольного комітету України (АМКУ) 9 квітня прийняла рішення оштрафувати КП "Ритуал" на 68 тис.грн. Про це 11 квітня повідомили "SQ" у прес-службі тервідділення. Коли рішення колегії передадуть до "Ритуалу", підприємство повинне або погодитися з ним і виплатити штраф, або оскаржити його в суді. Крім того, "Ритуалу" наданий місячний термін на усунення допущених порушень.

Як зазначили в комітеті, до АМКУ надійшло близько десяти скарг харків'ян на те, що "Ритуал" дозволяє ховати людей у трунах, які куплені тільки у цього підприємства. Тому людям доводилося повертати труни і вінки іншим похоронним агентствам і купувати їх у "Ритуалі". Крім того, в "Ритуалі" необгрунтовано завищували ціни на свої товари (сума перевищення поки не розкривається).

Довідка "SQ". КП "Ритуал" надає ритуальні послуги в повному обсязі (поховання або кремація), облаштовує місця поховань, виготовляє предмети ритуальної належності та атрибутики (труни, вінки та інше), надгробні споруди і реалізує їх, оформляє документи. До складу КП "Ритуал" входить: 17 міських кладовищ, 5 салонів-магазинів ритуальних послуг, 11 бюро ритуальних послуг, гараж спецавтотранспорту, цех з виробництва ритуальної атрибутики та інше.

У 2011 р. "Ритуал" отримав близько 950 тис.грн. прибутку. За даними підприємства, за ці гроші воно встановило нову огорожу на кладовищі № 8 по вул.Ленінградській, замінило печі в крематорії, відремонтувало огорожі на цвинтарі № 13 по вул.Пушкінській, цех ритуальної атрибутики на вул.Дмитрівській, а також провело ремонт будівлі КП .