Управління з боротьби з нелегальним обігом наркотиків у Харківській області перевірить усі ветеринарні клініки Харкова на предмет наявності в клініках кетаміну. Постановою Кабінету міністрів від 5 січня 2011 р. Ця речовина визнана психотропною, для її зберегання і використання тепер потрібна спеціальна ліцензія Державного комітету з контролю за наркотиками. Про це 11 лютого повідомив журналістам заступник начальника управління з боротьби з нелегальним обігом наркотиків Головного управління МВС України в Харківській області Едуард Дорошенко.

За його словами, до набрання чинності постанови Кабміну речовина просто відпускалася за рецептом. У ветеринарній медицині її використовували як наркоз під час купірування собакам хвостів і вух. Після прийняття цієї постанови всі особи, у яких є кетамін, зобов'язані до отримання ліцензії здати його на зберігання у фармакологічну інспекцію, інакше їх можуть звинуватити в зберіганні наркотиків.

"Для придбання ліцензії особа, яка хоче її отримати, має обладнати приміщення (де буде зберігатися кетамін - "SQ") відповідно до наказу МВС № 216, потім звертається до нас, наші фахівці виїжджають на місце, обстежують приміщення, складають акт, на підставі акта ми пишемо висновок, який підписується начальником головного управління або його першим заступником, потім з цим висновком і копією документів ця людина їде до департаменту БНОН МВС, там проходить перевірку, документи передаються в Держкомітет з контролю за наркотиками, який видає відповідну ліцензію", - повідомив Е.Дорошенко.

За його словами, в Харкові 29 ветеринарних клінік, і жодна з них ще не одержала ліцензію.

Довідка "SQ". Наказ № 216 "Про затвердження вимог до об'єктів та приміщень, призначених для здійснення діяльності з обігу наркотичних засобів" був затверджений 15 травня 2009 р.