Милиция определилась с основной версией убийства семьи харьковского судьиУ справі про вбивство сім'ї харківського судді Володимира Трофимова залишилися дві версії, одна з яких - основна. Про це сьогодні, 10 січня, в Харкові заявив генеральний прокурор України Віктор Пшонка. За його словами, спочатку правоохоронці розглядали чотири версії злочину, дві з них уже відпрацьовані і не підтвердилися: це вбивство у зв'язку з родинними стосунками та вбивство в ритуальних цілях. За словами генпрокурора, залишилися дві версії: вбивство через професійну діяльність і основна - з метою заволодіння майном. "Ми прогнозуємо, що ця версія буде підтверджуватися", - підкреслив Пшонка.

За словами міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка, злочинці викрали частину колекції судді, в основному, монети.

Пшонка зазначив, що злочинці серйозно готувалися до вбивства, найімовірніше, це не перший їх злочин. Нападників було мінімум двоє. Деякі відеокамери, що знаходяться в районі скоєння злочину, були заклеєні.

Як повідомив начальник Слідчого управління МВС України Василь Фаринник, причина смерті членів сім'ї судді - втрата крові. Він зазначив, що у злочинців була вогнепальна зброя. "Одна з версій того, чому тіла були обезголовлені, - щоб приховати сліди куль", - зазначив він. За словами Захарченка, зброя, з якої були вбиті жертви, - не табельна і не перебуває на озброєнні військових.

"У цій справі вже 180 томів, призначені 236 експертиз та за рішеннями судів проведено 174 негласних дії", - розповів Пшонка. "Ми з міністром внутрішніх справ констатуємо напружену роботу слідчої групи і сподіваємося, що злочин буде розкритий", - підкреслив він.

Довідка "SQ". 15 грудня, в День працівників суду, була вбита сім'я судді Володимира Трофимова. У квартирі в будинку на Московському проспекті виявили тіла самого судді, його дружини, їх сина і подруги сина. Всі тіла були обезголовлені, при цьому відсічених частин тіла на місці події не було.

Порушено кримінальне провадження за ознаками складу злочину, передбаченого ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство).

Згідно з Єдиним державним реєстром судових рішень, загиблий суддя Трофимов розглядав цивільні та кримінальні справи. Останнє рішення він виніс 12 грудня - це була справа про призначення аліментів на дитину.