Дергачівський полігон твердих побутових відходів відновить роботу сьогодні-завтра. Про це 9 червня під час робочої поїздки до Нововодолазького району повідомив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

"Уранці мені доповіли, що повністю ліквідована пожежа на схилах полігона, всередині загоряння немає, тільки задимлення. Цей процес буде довгим", - зазначив він. Губернатор підкреслив, що проблем з вивозом сміття з Харкова на сьогодні немає, воно вивозиться на Роганський полігон.

Довідка "SQ". 7 червня близько 18.30 до облуправління МНС надійшла інформація про пожежу на Дергачівському полігоні твердих побутових відходів. Вогонь поширився на 400 кв.м. У той же день пожежа була локалізована. Жертв і постраждалих немає.

Дергачівський полігон ТПВ (Дергачівський р-н, Харківська обл.), на який вивозиться сміття з міста Харкова, був відкритий у 2005 р. Він розташований у Криській балці. Зараз працює лише одна частина полігону. З 2009 р. будується друга черга полігону. З міськбюджету на будівництво другої черги полігону було виділено 4 млн.грн. у 2008 р. і 12 млн.грн. у 2009 р. Завершити будівництво другої черги полігону планувалося в 2010 р.
Офіційно в Харківській обл. діють 94 звалища і два полігони твердих побутових відходів (Дергачівський та Роганський) загальною потужністю 5 млн. 28 тис. т.