Комиссия облсовета рекомендует собственникам каналов решить хозяйственные споры и обеспечить выход каналов в эфирКомісія з питань преси, інформації та свободи слова Харківської облради 6 жовтня прийняла звернення з приводу припинення мовлення трьох харківських телеканалів ("Фора", "А/ТВК" та "АТН").

За словами голови комісії Олександра Давтяна, у зверненні сказано, що комісія виступає за свободу слова, і всі депутати хочуть, щоб канали якнайшвидше повернулися в ефір. Окрім того, комісія підготує і надішле на адресу Харківського регіонального державного передавального центру інформаційний запит, щоб з'ясувати, чи є технічна можливість забезпечити вихід каналів в ефір. Також комісія підготує запит до власників каналів і порекомендує їм якомога швидше вирішити свої господарські суперечки і забезпечити телеглядачів інформацією.

Як повідомив кореспондент "SQ", за цей запит голосували двічі. Вдруге він був прийнятий тому, що свою позицію змінив О.Давтян. Не була прийнята пропозиція направити запит з приводу ситуації, що склалася голові Харківської облдержадміністраціі Михайлу Добкіну.

Як зазначила представник Нацради з телебачення і радіомовлення у Харківській області Тетяна Довбня, питання з увімкненням каналів потрібно вирішити якомога швидше, оскільки телеканали ризикують отримати від Нацради попередження. Якщо на нього не буде реакції, то з інтервалом у місяць підуть ще два попередження. Після трьох попереджень ліцензії каналів можуть бути анульовані.

Довідка "SQ". Позачергове засідання комісії Харківської облради з питань забезпечення прав людини, свободи слова та інформації повинно було відбутися 27 вересня, однак тоді вона не відбулася через відсутність кворуму.

Комісія зібралася з ініціативи депутата від ВО "Батьківщина" Анатолія Сергієнка з метою розглянути ситуацію з невиходом в ефір телекомпаній "АТН", "А/ТВК" та "Фора". У засіданні комісії взяли участь представники Нацради з питань телебачення і радіомовлення у Харківській області Т.Довбня, керівники каналів "Фора", "Право/АТВК", директор компанії телекомунікаційного оператора "Українські цифрові комунікації" Максим Цзян.