Міжвідомча робоча група з аналізу стану дотримання законодавства у сфері свободи слова та захисту прав журналістів запропонує органам влади Харкова надати інформацію про заходи, вжиті для вирішення ситуації навколо харківської телекомпанії "АТН". Як повідомив офіційний сайт президента України, про це йшлося під час четвертого засідання групи. "Як рекомендація сьогоднішнього засідання робочої групи - надати інформацію про заходи, вжиті міською владою для вирішення цього питання", - зазначив голова Державного комітету з питань телебачення і радіомовлення Олександр Курдинович.

На минулому засіданні робоча група розробила й оприлюднила загальні рекомендації учасникам конфлікту навколо харківських телерадіокомпаній "АТН", "Право-А/ТВК" і "Фора". Харківській владі було рекомендовано сприяти забезпеченню вільної і безперешкодної роботи ЗМІ в регіоні, відзначено в повідомленні.

Як зазначив радник харківського міського голови Юрій Сидоренко, "в Харкові запрацював канал "Фора", 16 листопада, як і було обіцяно". Говорячи про телекомпанію "АТН", Ю.Сидоренко підкреслив, що вона "досі не зайнялася оформленням санітарного паспорта".

Довідка "SQ". Харківські канали "Фора", "Право-А/ТВК" і служба теленовин "АТН" входять до числа медіаактивів голови Харківської облорганізації ВО "Батьтківщіна", екс-губернатора області Арсена Авакова. У вересні вони припинили своє мовлення. У листопаді "Фора" відновила мовлення з новим керівництвом і новою програмною сіткою. З пов'язаними з цим подіями можна ознайомитися тут.