Харьковские милиционеры привлечены к дисциплинарной ответственности в связи с побегом задержанных из райотдела

За халатне ставлення до службових обов'язків притягнуто до відповідальності 17 працівників харківської міліції. Як повідомив сайт МВС України, причиною стала втеча трьох заарештованих з приміщення райвідділу міліції Київського р-ну Харкова. Вони втекли 27 липня, а через два дні були затримані.

Для встановлення причин і обставин втечі з МВС України прибула комісія. У результаті її роботи за грубі порушення службової дисципліни з органів внутрішніх справ звільнені два працівника. 15 працівників (у т.ч. 12 керівників різних рівнів) притягнуто до дисциплінарної відповідальності. Зокрема, догани оголошені начальнику міської міліції Олександру Бараннику та начальнику Київського райвідділу Юрію Іщенку, двом заступникам начальника облуправління міліції, двом заступникам начальника райвідділу, двом заступникам начальника міськуправління міліції.

Довідка "SQ". 27 липня троє зловмисників втекли з-під варти в Київському райвідділі міліції Харкова. За словами заступника начальника облуправління МВС Андрія Стародубцева, вони втекли через халатність правоохоронців. "Це була не спланована втечу, а просто збіг обставин плюс недбалість співробітників райвідділу. Співробітники, які допустили втечу, або позбавляться посад, або будуть звільнені з органів внутрішніх справ. Черговий, швидше за все, буде звільнений, начальник розшуку буде знятий і почне працювати просто оперативним працівником. Безпосередні керівники співробітників, які допустили втечу, будуть зняті з посад. Хвиля докотиться до міського та обласного управлінь, окремі керівники понесуть дисциплінарну відповідальність", - зазначив А. Стародубцев.

Один з трьох втікачів (Геннадій Острадчук 1973 р.н.) був затриманий уночі 28 липня у Фрунзенському районі м.Харкова, опору при затриманні він не чинив. О 19.15 на вул.Якіра (Харків) були затримані Дмитро Малохліб та Олексій Песцов.