Двом підсудним у справі харків'янина Євгена Звенигородського, який помер після відвідин Харківського облуправління міліції, пом'якшили звинувачення. Про це 31 січня розповів "SQ" Роман Осинський, адвокат підсудного міліціонера Богдана Цихмістра.

Нагадаємо, міліціонерів звинувачують у тому, що 30 березня 2011 р. біля торговельно-розважального комплексу "Караван" на вул.Героїв Праці вони безпідставно затримали двох чоловіків (Є.Звенигородського і В.Адоніна), незаконно наділи на них наручники і доставили в будівлю облуправління міліції, де підсудний Б.Цихмістро побив Є.Звенигородського. Після цього Є.Звенигородський був госпіталізований до четвертої лікарні і там помер. Згідно з висновками експертизи, причиною смерті стала тупа травма живота, яка призвела до внутрішнього крововиливу та розриву внутрішніх органів.

За словами Р.Осинського, сьогодні на засіданні суду у цій справі прокурор Харкова Євген Попович зачитав новий обвинувальний висновок. Прокурор пом'якшив статтю звинувачення підсудним міліціонерам Олександру Марченку й Олексію Лазарєву. Раніше їх звинувачували за ч.3 ст. 365 Кримінального кодексу - в перевищенні влади і службових повноважень, яке спричинило тяжкі наслідки. Тепер їх звинувачують за ч. 2 ст. 365 КК (перевищення влади з погрозою насильства). Раніше міліціонерам загрожувало до 10 років позбавлення волі, тепер - до 8 років. Звинувачення Б.Цихмістро не змінилося: йому як і раніше інкримінують перевищення влади, яке спричинило тяжкі наслідки (ч. 3 ст. 365 КК України) та умисне нанесення тяжких тілесних ушкоджень, які спричинили смерть (ч. 2 ст. 121 КК України). Йому загрожує до 10 років в'язниці.

Довідка "SQ". У справі про смерть Є.Звенигородського судять помічника оперуповноваженого оперативно-пошукового відділу Головного управління МВС України в Харківській області Богдана Цихмістра (1987 р.н.), помічника оперуповноваженого карного розшуку облуправління міліції Олексія Лазарєва (1978 р.н.) та оперуповноваженого карного розшуку Олександра Марченка (1977 р.н.).