Наступного року, після того як сміттєпроводи в багатоповерхових будинках Харкова заварять, їх продезинфікують. Про це 25 листопада повідомив журналістам директор Департаменту житлового господарства Харківської міськради Роман Нехорошков. За його словами, в нових тарифах буде враховано припинення надання цієї послуги.

Директор департаменту відзначив, що поки немає можливості провести дезінфекцію абсолютно всіх сміттєпроводів, оскільки ця стаття витрат не закладена в тариф квартплати. "Проте, це все одно треба робити. Поки сміттєпроводи відкриті - робити це марно, мешканці все одно будуть скидати туди відходи. Їх необхідно заварити, а потім продезинфікувати. Цією роботою ми будемо займатися в наступному році", - підкреслив Р. Нехорошков.

Також він повідомив, що на сьогоднішній день заварено близько 30% сміттєпроводів. Всього належить заварити близько 23 тис. стовбурів сміттєпроводів у 3 тис. під'їздів. "Я думаю, що до кінця року ми цю роботу завершимо. Але якась частина роботи буде перенесена на січень наступного року з тієї причини, що в деяких випадках харків'яни розварюють ці сміттєпроводи, і ми змушені повертатися і консервувати їх знов", - додав Р. Нехорошков.

Довідка "SQ". Всього в Харкові сміттєпроводами обладнано близько тисячі будинків, у яких 4,5 тис. сміттєпроводів, близько 25 тис. клапанів. Як повідомляв раніше Р. Нехорошков, багато сміттєпроводів знаходяться в технічно зношеному і несправному стані та не відповідають санітарним вимогам.