З перших чисел квітня розпочнеться дезінфекція стовбурів сміттєпроводів у багатоповерхових будинках Харкова. Про це 20 березня повідомив журналістам директор Департаменту житлового господарства Харківської міськради Роман Нехорошков. За його словами, дезінфекцію проводитиме підрядна організація, яка виграла відповідний тендер, - ТОВ "Чистий дім". Обробка стовбурів сміттєпроводів проводитиметься спеціальними дезінфікуючими розчинами.

Також Р.Нехорошков зазначив, що в житлових будинках майже закінчили заварювати сміттєпроводи: незавареними залишаються 160 клапанів. Окрім того, не заварили ще сміттєпроводи, які знаходяться в квартирах. Усього таких будинків у Харкові близько десяти, заварити сміттєпроводи потрібно ще в одному-двох будинках.

Довідка "SQ". З 1 січня 2012 р. послуга з обслуговування сміттєпроводів більше не входить до квартплати. Всього в Харкові сміттєпроводами було обладнано близько тисячі будинків, у яких сумарно налічувалося 4,5 тис. сміттєпроводів, близько 25 тис. клапанів. Як розповідав Р.Нехорошков раніше, багато сміттєпроводів знаходяться в технічно зношеному і несправному стані та не відповідають санітарним вимогам.

Раніше директор КСП "Інженерних мереж" Юрій Клейшмідт повідомив, що підприємство спільно з ТОВ "Інститут "Харківпроект" вивчає можливість пустити телекомунікаційні мережі в багатоповерхівках по одній трубі. Для реалізації цього проекту можливо будуть використані заварені сміттєпроводи, в яких створять "єдиний стояк" для мереж. Він додав, що це не на сто відсотків можливий варіант. "На вивчення теоретичної можливості нового застосування сміттєпроводів піде близько місяця", - підкреслив директор підприємства.