Мітинг на підтримку екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка пройшов у Харкові 26 квітня. Як повідомив "SQ" заступник голови Харківської облорганізації ВО "Батьківщина" Валерій Дудко, в акції взяли участь представники ХОО "Батьківщини", партії "Реформи і порядок", Харківської правозахисної групи, правозахисної групи "Прорвемося!", Громадського об'єднання "Поступ" - усього близько 300 осіб.

Учасники мітингу скандували "Ні політичним репресіям!", а також тримали плакати з написами "Досить топтатися по закону!", "Владу - на смітник!" та ін.

За словами В.Дудка, учасники акції прийняли резолюцію, в якій міститься звернення до української влади з вимогою неупередженого ставлення до представників опозиції. "Не дозволимо нехтувати демократичними цінностями, Конституцією України! Ми проти репресій з боку влади. Ми проти сфабрикованих кримінальних справ. Ми проти змісту чесних людей під вартою", - сказано в резолюції.

Довідка "SQ". Ю.Луценко був затриманий співробітниками спецпідрозділу Служби безпеки України "Альфа" 26 грудня 2010 р. 27 грудня його заарештували. 21 квітня Апеляційний суд Києва ухвалив продовжити термін перебування Ю.Луценка під вартою до 26 травня. На наступний день екс-міністр оголосив безстрокове голодування.