В харьковском Парке им.Горького возобновилась вырубка деревьев. Активисты намерены остаться в парке до 30 июня

У харківському парку Горького поновилася вирубка дерев. Як повідомив з місця подій кореспондент "SQ", цей факт встановили представники громадських організацій, які проводять у ці хвилини зустріч у парку.

Робітники з бензопилами продовжують пиляти дерева, які вивозить КамАЗ. Голова харківської обласної організації "Ми - харків'яни!" Юрій Кальченко викликав в парк міліцію. Представники громадських організацій не змогли з'ясувати, на якій підставі проводиться подальша вирубка дерев. За їх словами, 503 дерева, які планувалося вирубати для будівництва дороги, вже давно знесено, але тепер просіку розширюють.

Як заявив представникам громадських організацій майстер дільниці з будівництва дороги Володимир Гавриленко, робочі зносили дерева, які входять до кількості 503, дозволених до вирубки. Але, як зазначили активісти, 503 дерева були зрубані ще 21 червня, а сьогодні було зрубано ще близько ста дерев, не позначених до вирубки. Голова харківської обласної організації "Ми - харків'яни!" Юрій Кальченко викликав в парк міліцію.

Після прибуття співробітників правоохоронних органів робочі зупинили вирубку і зникли. Міліціонери склали протокол, під яким підписуються всі очевидці, - всього близько 80 осіб.

Активісти прийняли рішення розбити в парку кілька наметів і ночувати там до 30 червня. За їх словами, цього дяь до Харкова має приїхати екологічна група від Кабміну. Правоохоронці повідомили, що будуть охороняти учасників акції щоб уникнути конфліктів.

 

Довідка "SQ". 19 травня виконавчий комітет Харківської міськради ухвалив рішення про будівництво нової дороги, для чого на території Центрального парку ім.Горького потрібно було зрубати 503 дерева. 20 травня почалася вирубка дерев. 21 травня активісти низки громадських організацій і мешканці міста почали акцію протесту в місці проведення робіт, намагаючись не допустити вирубки дерев та проведення будівельних робіт. У результаті зіткнень між будівельниками, охороною та учасниками акції протесту постраждало декілька людей, також кілька учасників акції були затримані міліцією.