Три екіпажі-учасники автопробігу на підтримку Євро-2012 "Футбол об'єднує Європу!" 24 листопада прибули до Харкова, на пл. Конституції. Свій шлях вони почали вранці в м. Донецьку, де перед стартом відвідали музей ФК "Шахтар" на "Донбас-Арені". У Харкові учасники автопробігу відвідали стадіон "Металіст".

Далі в рамках автопробігу екіпажі планують побувати в Києві, Львові, Познані, Гданську, Кракові, Сопоті та Варшаві. У цілому акція займе дев'ять днів, фінішує 2 грудня на Майдані Незалежності в Києві.

Як зазначив голова оргкомітету автопробігу на підтримку Євро-2012 Денис Панченко, по шляху проходження учасники автопробігу будуть відвідувати історичні місця та пам'ятки обох країн. "В Україні ми обов'язково відвідаємо парк "Київська Русь", історичний центр Львова, який внесено до всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. У Польщі - Авельскій замок у Кракові, краківське гетто. Також у Польщі ми будемо роздавати матеріали про Україну, зокрема, карти наших міст", - підкреслив Д.Панченко.

За його словами, в цьому автопробігу беруть участь усі охочі. "Усе робимо за власні кошти. Це соціальний проект, у нас немає спонсорів. Нас підтримує Міністерство сім'ї, молоді та спорту, Міністерство культури і туризму, Агентство з Євро-2012, місцевий оргкомітет з Євро-2012, а також українські спортсмени Андрій Шевченко, Віталій Кличко, Яна Клочкова. Допомагала розробляти концепцію пробігу Федерація футболу України", - повідомив Д.Панченко.

За його словами, зараз у Києві готуються приєднатися до акції ще кілька екіпажів, серед яких буде екіпаж фольклорного колективу. Фольклорний ансамбль буде виконувати українські та польські пісні на площах у польських містах, де будуть зупинятися учасники автопробігу.

Довідка "SQ". Фінальна частина чемпіонату Європи з футболу 2012 р. відбудеться в Польщі та України. Харків є одним з чотирьох українських міст (разом з Донецьком, Києвом і Львовом), які приймуть матчі фінального турніру чемпіонату. У Польщі матчі Євро-2012 приймуть Варшава, Вроцлав, Гданськ і Познань. Фінальний матч турніру пройде в Києві.