ДП "Науково-дослідний інститут регіональної політики" при Харківському національному університеті (ХНУ) ім.В.Каразіна припиняє свою діяльність. Відповідний наказ, підписаний ректором університету Вілем Бакіровим, розміщений на сайті ХНУ. Як зазначено в документі, інститут ліквідується у зв'язку з виконанням поставлених завдань і на підставі рішення Вченої ради ХНУ. Також у наказі підкреслено, що інститут має бути ліквідований до 20 вересня 2010 р. Для чого створена комісія з ліквідації, до складу якої увійшли вісім осіб. З моменту її призначення до Комісії переходять усі повноваження, пов'язані з управлінням справами НДІ регіональної політики.

Як раніше повідомив "SQ" співробітник інституту Олександр Романюк, рішення про те, що інститут не буде входити до структури ХНУ, було прийнято в червні спільно з керівництвом університету. Він підкреслив, що інститут тільки змінить свій статус і його колектив продовжить свою роботу.

Довідка "SQ". ДП "Науково-дослідний інститут регіональної політики" був створений з метою проведення комплексної науково-дослідної діяльності, спрямованої на аналіз та моделювання регіональних соціально-політичних процесів, формування в суспільстві відповідної сучасним європейським стандартам політичної і правової культури, виявлення суспільно-політичних запитів населення регіону . Директор інституту - Віталій Маляренко.